Haber
2017-11-08 16:13:24
Geleceğimiz kadın ve gençlik örgütlenmesinde

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 2 Nolu Şube Kadın Kolları Başkanı Zeliha Tekin kadın ve gençlik teşkilatlarının daha aktif hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Zeliha Tekin, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu’nun ve Genç Memur-Sen’in daha aktif hale getirilmesini, teşkilatların buna ehemmiyet vermesinin gerektiğini ifade ederek, “Geleceğimiz kadın ve gençlik örgütlenmesinde. Kadın ve gençlik teşkilatımızı daha aktif hale getirmeliyiz. Çünkü geleceği kadınların eliyle, gençlerin dinamizmi ve ufkuyla inşa edebiliriz” dedi.

Tekin, sivil toplumda kadın örgütlenmesinin önemine vurgu yaparak, “Nerede bir atılım ve gelişme varsa orada kadınları görüyorsunuz. Teşkilatlarımız kadınların daha aktif rol alabileceği bir zemini oluşturmalıdır. Bu sayede yeni atılımlar hızlıca gelecektir” şeklinde konuştu.

Gençlik teşkilatının da dinamizmi ile Memur-Sen için önemli oluşumlardan biri olduğunu belirten Tekin, “Gençlerin enerjisine, gelecek öngörüsüne ve heyecanına ihtiyacımız var. Mücadele, enerji ve dirayet ile yapılır. Gençlerimiz de aktif bir şekilde bu mücadelede yer almalıdır” ifadelerini kullandı.

Oynanan oyunlara dikkat çeken Tekin, “Şimdi, etnisite üzerinden toplumları parçalamak için son yarım asır boyunca ektikleri tohumların meyvelerini toplamak için ellerini ovuşturuyorlar. Bunun adı, böl, parçala, yut stratejisidir. Coğrafyalar etnik yapılara göre bölünecek, ardından sömürü düzeni yeni bir aşamaya geçecek” dedi.

Coğrafyamızın yeniden şekillendirilmeye çalışıldığının altını çizen Tekin, şunları söyledi: “Geçen yüzyıl İngilizlerin çizdiği haritalara bakın, bugünleri hedefleyen fay hatlarıyla dolu. Geçen yüzyıl çizilen haritalar, kapitalist enternasyonalin başında bulunan İngiliz çıkarlarına uygundu. Şimdi ise, Amerika’nın çıkarlarına uygun hale getirilmek isteniyor. Ama yağma yok, ümmet olarak biz bu oyunu bozacağız” diye konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen