Haber
2018-11-25 16:14:18
Hakça paylaşım örgütlü mücadeleyle mümkündür

Güçlü olmanın, korunmayacağın, hakça paylaşımın, kazanım sağlamanın yolunun örgütlenmeden geçmektedir. Örgütlü güçümüzle emeğin, bilginin, özgürlüğün teminatıyız. Kurulduğumuz günden bu yana hep milletin olduğu, haksızlıkların düşüyor. Mücadelemizle kazandık, eğitim çalışanlarına kazandırdık. Zulme, baskıya, şiddete, hak gasbına geçit vermedik, vermeyeceğiz.

 

Müşavereye teşekkürler veren, bir işçiler istişare ederek, bir sendikaları, emanete gölge düşürmeden, ilk günkü heyecan ve azimle sorumluluklarını bihakkın yerine getirmek için gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışacak.

Sorunlara çözüm bulunulmalı, eğitimcilerin özlük hakları iyileştirilmesi

 

Eğitim çalışanlarının eğitim-öğretim faaliyetlerinin en önemli ve vazgeçilmez unsuru görülmesi, saygınlığının artırılmasının hedeflenmesi gerekmektedir. Eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunmadan, özlük hakları iyileştirilmeden, eğitim alanındaki çalışmalara katkıları ve destekleri sağlanmadan üretilecek politikaların ve alınacak kararların uygulanabilirliğinin ve sürdürülebilirliğinin mümkün olmadığını, olmayacağını belirtiyoruz.

Ek gösterge artışı için düzenleme bir an önce yapılmalıdır

 

3600 konusunda verilen sözün gereği bir an önce yerine getirilmelidir. Meslek grupları bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlilerini kapsayacak bir ek gösterge artışı için düzenleme yapılmalıdır.

 

Hak ve özgürlük yolculuğumuz kararlılıkla devam edecek

 

“Örgütlü gücümüzle emeğin ve özgürlüklerin teminatı” Kurulduğumuz günden bu yana hep milletin olduğu, haksızlıkların karşıtları, “Mücadelemizle kazandık, eğitim çalışanlarına kazandırdık. Zulme, baskıya, şiddete, hak gasbına geçit vermedik, vermeyeceğiz. Gücümüz; kalbimizi, aklımızı, heyecanımızı, hayallerimizi bir araya getiren örgütlülüğümüzdür. Birliktelmiş bereketli olsun. Teşkilatda mücadele ruhumuzu kaybetmeden, geldiğimiz noktayla yetinmeden, eğitimden için, bizden umutlu olduk, bize bel bağlayanlar, mazlumlar, mağdurlar, doğrular için daha çok çalışacak, hızlı harcayacak, azimle, kararlılıkla yolculuklarım.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen