Haber
2017-05-03 16:13:10
OHAL İnceleme Komisyonu bir an önce çalışmalarına başlamalıdır

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 2 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Ali Telli, 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi sonrası binlerce kamu görevlisinin ihraç edildiğini, bir kısmının görevden uzaklaştırıldığını hatırlatarak, “Açığa alınanların durumunun netleştirilmesinin gecikmesi, masum ve hainlerin ayrıştırılması noktasında illere göre farklılıkların olması kamu vicdanını yaralamaktadır. Adalet duygusunu zedeleyen iş ve işlemlerden uzak durulmalı, hakkaniyete aykırı uygulamalardan vazgeçilmelidir. Aylar önce kurulacağı ifade edilen Olağanüstü Hal İnceleme Komisyonu, daha fazla zaman geçirilmeden faaliyetlerine başlamalıdır” dedi.
 

İdealleri olan, kendi medeniyet değerleri doğrultusunda çalışan, gücünü ve birikimini teşkilatlarından alan, sorun çözen, kazanım elde eden, mazlumun ve mağdurun sesi olan bir teşkilat olarak, ‘önce insan’ anlayışıyla sendikacılık yaptıklarını kaydeden Telli, “Kuruluş felsefemizden hiç sapmadan 25 yıldır hak ve özgürlükler için ter akıtıyoruz. Onlarca sorun çözdük, çözüme ışık tutan önerilerimizle eğitim çalışanlarının takdirini kazandık. Çok sayıda kazanıma imza attık. Bunun sonucunda eğitim çalışanlarının teveccühüne mazhar olduk. Bugün eğitim hizmet kolunun yetkili sendikası, Türkiye’nin en büyük ve etkili sivil toplum kuruluşuyuz. Bizi zirveye taşıyan, kritik dönemlerde sorumluluk almamız, nitelikli çalışmalar yapmamız, eğitim çalışanlarının dertlerini dert edinmemiz, sorunlarının çözümü için emek harcamamız, vesayetin sona ermesi için elimizi taşın altına koymamız, milletin, millî iradenin yanında yer almamız, yetimlerin yüzünün gülmesi için projeler geliştirip uygulamamız, mazlum ve mağdurlara kol kanat germemiz, haksızlıklar karşısında sessiz kalmamamız; Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın, ‘Hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kampı içerisinde yer alırsa alsın, onun bir insan olarak kabul görmesi, inancından dolayı horlanmaması lazım. İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım’ şeklinde özetlediği sendikal anlayış doğrultusunda hak ve özgürlük mücadelesini yürütmemizdir. Haktan, adaletten ayrılmadan, gelir dağılımındaki çarpıklığın giderilmesi, hakça bir paylaşımın yapılması noktasındaki gayretlerimizi, sendikal çalışmalarımızı elimizden geldiği kadar sürdürmeye çalışacağız” dedi.

Sorunların çözümünün takipçisiyiz

Elde ettiği kazanımlarla, başarılı faaliyetleriyle hiçbir zaman yetinmeyen bir teşkilat olduklarının altını çizen Telli, Üniversitelerin çok dinamik bir yapı olduğunu, dolayısıyla sorunlarının fazla olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Sendika olarak, eğitim çalışanlarının sorunlarının farkındayız. Çünkü biz alanı dinleyen, çalışanların sesine kulak veren, sorunlarını, taleplerini her platformda gündeme getiren, yetkililere ileten bir sendikayız. 25 yıllık tarihimizde birçok örnek hizmete imza attık. 2010’da ‘Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri’ Şûrası yaptık. Aradan geçen zaman zarfında sorunların niteliği ve kapsamı değiştiği için yeni bir çalışma yaptık. Mart 2017’de ‘Eğitim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı’ gerçekleştirdik. 81 ilde 6 farklı komisyon tarafından yapılan ve raporları Genel Merkeze ulaştırılan çalışmalara son şeklini verdik. Hizmet kolu çalışanlarının sorunlarını yerinde ve doğru tespit etmek, toplu sözleşme görüşmeleri başta olmak üzere, sendikal faaliyetlere ilişkin politika geliştirmeyi sağlayacak veri, bilgi ve bulgu setini ortaya çıkarmak amacıyla yaptığımız çalıştay sonucunda belirlenen sorunların çözümünün takipçisi olacağız.”

İhraç edilen, görevden uzaklaştırılan kamu görevlileri arasında masum olanların mağduriyetleri ivedilikle giderilmelidir

15 Temmuz darbe ve işgal girişimi sonrası binlerce kamu görevlisinin ihraç edildiğini, bir kısmının görevden uzaklaştırıldığını hatırlatan Telli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının kamudan tasfiye edilmesine yönelik tedbirlerin alınması nedeniyle bazı olumsuzlar yaşanmaktadır. İhraçlar, açığa almalar, özellikle valilikler ve kaymakamlıklar tarafından açığa alınanların durumlarının netleştirilmesinin gecikmesi, masum ve hainlerin ayrıştırılması noktasında illere göre farklılıkların olması art niyetlilere kapı aralamış, hainlerin gizlenmesine, masumların ise itibarsızlaştırılmasına zemin hazırlamıştır. Aylarca açıkta bekletilen, hakkında hiçbir işlem tesis edilmeyen, sonunun ne olacağı belli olmayan kişilerin durumu bir an evvel netleştirilmeli, varsa suçları cezasını mutlaka çekmeli, suça konu teşkil edecek bir durumu yoksa hemen görevine iade edilmelidir. Bakanlık, merkezde icra ettiği açığa alma işlemleri kadar valilik veya kaymakamlıklarca yapılan işlemleri de aynı hassasiyetle takip etmelidir. Valilik veya kaymakamlıklarca açığa alınanlardan masum olduğu anlaşılan personel hakkındaki göreve başlatılma işlemleri hızla yapılmalıdır. Kamu vicdanını yaralayan, adalet duygusunu zedeleyen iş ve işlemlerden uzak durulmalı, hakkaniyete aykırı uygulamalardan vazgeçilmelidir. Aylar önce kurulacağı ifade edilen Olağanüstü Hal İnceleme Komisyonu, bir an önce hayata geçirilmelidir.”

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen