Haber
2018-12-15 16:14:42
Sözleşmeli istihdam fayda değil zarar, huzur değil sıkıntı, kalite değil kaos üretiyor

Kamu görevlilerinin enflasyona ezdirilmemesi konusunda özen gösterilmelidir. Sözleşmeli istihdam fayda değil zarar, huzur değil sıkıntı, kalite değil kaos üretiyor. Eş ile iş arasında tercihte bulunma mecburiyetini beraberinde getiren bu istihdam türü tarihte kalmıştı. Bırakalım tarihte kalsın.

 

Sözleşmelilikte ısrar, aile kurumundan aile içi dayanışmaya, çocukların ebeveynleriyle birlikte olmasından eğitimine, kamu hizmetlerinde kalite ve süreklilikten iş barışına, kariyer ve liyakat sisteminden adalet merkezli ve eşitlik temelli kamu personel mevzuatı gerekliliğine birçok alanda sorun yaşatmakta ve üretmektedir.

 

Sözleşmeli personel istihdamından vazgeçilmeli, kamu personel sisteminin kadrolu istihdam üzerinden şekillendirilmesine dönük düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Bu sonuca ulaşıncaya kadar sözleşmeli personelin isteğe, eş durumuna dayalı yer değiştirmeye ilişkin sınırlamalara son verilmelidir. Tüm kurumlarda sözleşmeli personel istihdamından vazgeçilmelidir. Eş ve iş arasında tercihte bulunma mecburiyetini beraberinde getiren bu istihdam türü tarihte kalmıştı. Bırakalım tarihte kalsın. Sayın Cumhurbaşkanının söylemleri de dikkate alınmalı, bürokrasi bu konuyu ivedilikle çalışmalıdır. Ek gösterge sistemi, bütün kamu görevlileri için yukarıdan aşağıya çalışılmalıdır.

 

Yükselen enflasyonla birlikte kamu görevlilerinin mali kayıplar yaşadığını, maaşlarının eridiğini malumunuzdur. Enflasyona ezdirilmeme noktasında yalnızca enflasyon farkı değil, geçmiş ayların kayıpları da enflasyon tazminatı olarak verilmelidir. Ekonominin yükü memur kesimine yüklenmemelidir.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen