Haber
2017-03-21 16:13:05
Ülkemize katkı sağlayacak her işin paydaşı olduk

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 2 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Yusuf Alpaz, referandumda ‘evet’ tercihiyle çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Demokrasiyi kurumsallaştıracak bir devlet; hukukun üstünlüğünü düstur edinen demokratik bir devlet; temel hak ve özgürlüklerinden taviz vermeden güvenlik ve istikrarı sağlayan özgürlükçü bir devlet için ‘evet’ diyoruz. Bu bağlamda milletimiz ve ülkemiz açısından yenilenmeye ve birilerinin Türkiye’ye dayattığı teori ve pratikleri tasfiye etmeye katkı sağlayacak her işin, her duruşun, her oluşumun ya öncüsü ya paydaşı olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Alpaz, Mayıs ayında Memur-Sen’in üye sayısının en az 1 milyon 111 bin 111 olması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade ederek, şöyle devam etti: “Bu yılın Mayıs ayı konfederasyonumuz ve sendikalarımız açısından, 4. Dönem Toplu Sözleşme yapılacağından, Ağustos ayı, üyelerimiz başta olmak üzere, kamu görevlileri ve aileleri açısından; anayasa değişikliği paketi oylanacağından, 16 Nisan ise toplumun tamamı açısından son derece önemlidir. Toplu sözleşme masasını, emeğin hakkı verildiğinde uzlaşma, alın terine haksızlık edildiğinde restleşme zemini olarak kullanma becerisini ispatlamış bir örgüt olarak bütün kamu görevlilerini Memur-Sen’e davet ediyoruz. Memur-Sen olarak, Türkiye’nin her kritik döneminde milletin beklentileriyle örtüşen tercihlerde bulunduk. Bu ortaklığın, bu paydaşlığın, bu yol arkadaşlığının, karardaşlığın arkasında Memur-Sen’in milletle aynı pencereden, aynı yerden bakması ve aynı şeyi görmesi var.  Biz, milletin gördüğünden başka bir şey görmeyiz, milletin görmediği, dikkate almadığı hiçbir şeyi de görmeyiz, dikkate almayız. Bütün bu söylediklerimiz, bugünkü tartışmalar için de geçerlidir.”

Tarihi görevi birlikte yerine getirmeliyiz

Yakın tarihimizde birçok hükûmet krizi yaşandığını dile getiren Alpaz, söz konusu krizlere paralel olarak da Türkiye’nin ekonomik ve sosyal krizlerle boğuştuğunu kaydederek, “Türkiye, krizler nedeniyle dünyadaki değişim ve dönüşümleri doğru okuyamadı, çok önemli süreçleri lehine kullanma şansını ıskaladı. Bu geçmiş kayıpları telafi edeceğimiz yeni bir sürecin sonuna doğru yaklaşmaktayız. Yapılacak yeni anayasa değişikliğiyle birlikte tüm bu krizlerin oluşumunu engelleyecek, sorun çıkarmayan bir mekanizma için tarihi görevi birlikte yerine getirmeliyiz” şeklinde konuştu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen