Haber
2017-03-21 16:13:07
Vesayetin olduğu yerde özgürlük olmaz

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 2 Nolu Şube Başkan Yardımcısı Ali Telli, “Çocuklarımızın, kamu görevlilerinin ve ülkemizin geleceği için elimizi taşın altına koyuyor, milletin ihtiyacına tercüman oluyoruz. Kurulduğundan bu yana vesayetle mücadele eden bir sendika olarak, millet iradesinin üzerindeki bütün vesayetlerin sona ermesi için ‘evet’ diyoruz. Çünkü vesayetin olduğu yerde özgürlük olmaz. Özgürlüğün olmadığı yerde ise gelişmeden, refahtan, kazanımlardan ve aydınlık bir gelecekten söz edilemez” dedi.

Saman alevi gibi parlayıp kaybolan hareketler insanlığa bir şey vermez

Toplu sözleşme masasına daha güçlü bir şekilde oturmak için 15 Mayıs’a kadar yoğun bir çalışma içerisinde olacaklarını belirten Telli, “Eğitim-Bir-Sen’in 500 bin, Memur-Sen’in 1 milyon 111 bin 111 üye hedefi için sendikal çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Toplu sözleşme masasına gücümüze güç katarak oturmak istiyoruz. Bir yandan eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm önerileri geliştirmek için çalıştay yapıyoruz, diğer yandan geleceğimiz için, ülkemize ve milletimize faydalı olacağına inandığımız anayasa değişikliği referandumu için programlar düzenliyor; istikbalimiz için ter döküyoruz” şeklinde konuştu.

Üyelerinin özlük ve mali haklarının yanı sıra memleketin ihtiyacı olan gençlerin yetişmesi için de çaba harcadıklarını, araştırmalar yaptıklarını kaydeden Telli, ülke insanının derdine ortak olunması gerektiğini vurgulayarak, “Bunun için hepimize büyük görev düşüyor. Başarılı bir çalışma yapmak istiyorsak, bazı parametreleri harekete geçirmemiz gerekir. Saman alevi gibi parlayıp kaybolan hareketler insanlığa bir şey vermez” ifadelerini kullandı.

 

Memleketimizin geleceği için hizmet ediyoruz

Türkiye’nin en örgütlü sivil toplum kuruluşu olduklarını, gerek kamu görevlileri gerek ülke insanı gerekse dünya mazlumları için kayda değer çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Telli, şöyle konuştu: “Böylesine güçlü örgütlü yapının bu ülkenin gelişmesine önemli katkıları olmuş ve olacaktır. Gelecek nesillerin yetişmesi, eğitimin gelişimi ve insanımızın menfaatine olan reformların yapılması için önemli katkılarda bulunuyoruz. Memleketimizin geleceği için hizmet ediyoruz. Bütün kritik süreçlerde milletin ihtiyacına tercüman olduk ve olmaya devam ediyoruz.”

 

Bütünün parçasından vazgeçemezdik

15 Temmuz’dan önce de, sonra da sendika olarak devamlı nöbette olduklarını ifade eden Telli, “Teyakkuz halinde olup nerede olumsuzluk varsa karşısına çıkacağız. Nerede olumlu bir şey varsa onun gerçekleşmesi için yanında olacağız. Bizim asıl amacımız bir anayasa değişikliğiydi. Sivil anayasa yapalım istedik. Partiler bir araya gelip bunu başaramadılar. O zaman bütünü elde edemiyorsak, onun içindeki parçasından vazgeçemezdik. Onun için, bu değişimi son derece olumlu buluyoruz. Yasama, yürütme, yargı, hepsi görevini yapacak. Şu anki sistem vesayet oluşturan bir sistemdir. Biz kurulduğumuz günden bugüne kadar hep vesayetle mücadele ettik, vesayete karşı olduk. Çünkü vesayetin olduğu yerde özgürlükten, özgürlüğün olmadığı yerde de gelişmeden, refahtan, kazanımlardan, aydınlık yarınlardan söz edilemez” açıklamasında bulundu.

 

Kamu görevlilerinin pastasını büyütmenin derdindeyiz

Telli, eşi başörtülü olan birinin laik bir ülkede Cumhurbaşkanı olamayacağı anlayışının olduğu dönemlerin geride kaldığını söyledi. Türkiye’de basılmadık, adım atılmadık yer bırakmamak üzere, daha evvel olduğu gibi, bugün de aynı şekilde bütün Türkiye’yi gezdiklerini kaydeden Telli, bütün bunları ülkenin geleceği, istikbali için yaptıklarını vurguladı.

Zerreden zirveye yaptıkları yolculuğu yeni ufuklarla taçlandırmaları gerektiğinin altını çizen Telli, “Yeni hedefimiz, üye sayımızı 1 milyon 111 bin 111’e çıkarmaktır. Bütün kamu görevlilerini sendikamıza davet ediyoruz. Güçlü sendika, güçlü Türkiye idealiyle hareket ederek, kamu görevlilerinin pastasını büyütme derdindeyiz. Bu yılın Mayıs ayı konfederasyonumuz ve sendikalarımız açısından, yeni rekorların kayıt ve imza altına alınacak olması nedeniyle son derece önemlidir. Mayıs ayında, sendikaların ve konfederasyonların üye sayılarının tespiti yapılacak. Ağustos ayında ise 2018 ve 2019 yıllarında kamu görevlilerinin yararlanacağı haklarının belirleneceği 4. Dönem Toplu Sözleşme süreci başlayacak. Masaya daha güçlü bir şekilde oturabilmemiz için üye sayımızı artırmalıyız” diye konuştu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen